Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2012 00:30 - ЩАСТИЕ В БУТИЛКА ~part 41~
Автор: belfegora Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1299 Коментари: 0 Гласове:
1



 Коя беше Емилия? 
(или историята на едно разбито сърце)

Емилия беше най-голямата любов на Валери. Обичаше я с цялото си сърце, защото тя беше винаги искрена и открита, чиста душа, която го караше да вярва, че в света все още съществуваше доброта, че все още има хора, които биха помогнали,биха обичали просто така...без да искат нищо в замяна.Еми не знаеше нищо за злобата и омразата. Тя го научи какво означава мир, покой. Дотогава той познаваше само грубата сила, а тя го накара да разбере колко по-сладка е нежността.Имаше огромни бадемови очи, коса, черна като гарванови пера, спускаща се чак до красиво оформените й бедра. Кожата й имаше цвят на мед, вкусът й беше същият. Ухаеше на жасмин и череши.

Но както в много семейства се получава неизбежно, едно от децата беше любимец на родителите. В този случай това беше Даниел. За разлика от по-големия си брат, той винаги беше по-успешният, по-харесваният, по-отговорният, по-спокойният.И когато един ден Валери представи Емилия на родителите си, Даниел не можа да приеме, че този път Валери беше този, който имаше нещо по-добро от него. Макар, че момичетата никога не оставаха равнодушни към Дани, от онзи момент той не поглеждаше към никоя друга, защото имаше очи само за нея....Еми. Беше се влюбил лудо в годеницата на брат си още от пръв поглед.

Както се знае, обаче тихите води се оказват най-дълбоки.Даниел толкова много искаше да открадне любовта на момичето, че правеше какви ли не подлости зад гърба на брат си само и само, за да я спечели, но въпреки усилията си, тя остана вярна и така и не прие друг в сърцето си освен Валери. Това побъркваше Дани и един ден той се скара жестоко с нея. Двамата си крещяха на стълбите в къщата, където живееха родителите на момчетата. 

/Даниел/ - Хайде,моля те. Остани с мен...Аз те обичам, обичам те повече от колкото него!! Обещавам ти, че ще направя всичко, за да си щастлива. Само бъди с мен.
/Емилия/ - Казах ти вече... Остави ме!!Как не те е срам да ми говориш така, да правиш всички тези неща зад гърба на собствения си брат?!
/Даниел/ - Не ми говори така!!!! Ти ме побърка, не виждаш ли?! Направих всичко,а ти си се вкопчила в него! Какво толкова има той, което аз нямам?! Аз винаги съм бил по-добрия ....Всичко го знаят, всички!!! Само ти не разбра!! - Той я сграбчи за китката и се опита да я придърпа към себе си.
/Емилия/ - Пусни ме, боли!! - Дърпаше се с все сила, но хватката не отслабваше.
/Даниел/ - Никъде няма да ходиш.... - Придърпа я на площадката към себе си.
/Емилия/ - Остави ме иначе ще разкажа всичко на Валери... - Момичето продължаваше да се опитва да се изтръгне от ръцете му.

Валери тъкмо влизаше в къщи, когато видя как двамата се караха и изведнъж Емилия се дръпна толкова рязко, че Даниел я изпусна. Тя залитна назад и падна през дървения парапет....Минути по късно на мраморния под лежеше безжизненото й тяло...Очите й все още се взираха нагоре,но блясъкът в тях беше изчезнал, дъхът й беше спрял,а от красивите й устни се стичаше тънка струйка рубинено-червена кръв....

.....Така Валери загуби за винаги жената, която обичаше и способността да обича отново. От този ден нататък двете момчета спряха да си общуват и вече не бяха братя един за друг.....

Малко след погребението на Еми, Валери замина за чужбина, за да се опита да забрави за болката и да се отдалечи от всичко, което му напомняше за изгубеното.След години, когато си мислеше, че беше преодолял всичко, той се върна отново, но вече не бе същият.Беше се превърнал в някой, който сякаш оставаше безчувствен и студен към всичко и всеки...Лицето му се превърна в "маска", зад която криеше мислите и чувствата си. Беше приел, че за хората,винаги ще си остане лошият и за това спря да се интересува от това, какво мислеха другите за него. Дали го мразеха или обичаха - това му беше безразлично.

image


Тагове:   бутилка,   драма,   щастие,   drama,   част,   любов,   история,   lubov,   Part,   istoriq,   shtastie,   Istoria,   ljubov,   chast,   butilka,   istorija,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: belfegora
Категория: Лични дневници
Прочетен: 141418
Постинги: 132
Коментари: 21
Гласове: 53
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031